WANDELEN      FIETSEN      AUTORIJDEN      ARRANGEMENTEN

Wierden is de gemeente waar de kunstschilder Fedor van de Kregten 22 jaar woonde en waar hij ook nadien nog regelmatig kwam. Weliswaar zag het dorpshart van Wierden er aan het eind van de negentiende en begin van de twintigste eeuw heel anders uit dan nu, maar er zijn nog herkenningspunten.

De sfeer valt voor een deel nog te proeven in het dorp Wierden én in de omgeving. Er zijn routes uitgezet voor wandelaars, fietsers en automobilisten.

De wandeling is in het centrum van het dorp uitgezet, onder meer naar de expositieruimtes met werk van Fedor van Kregten. Deze route valt te downloaden, maar is ook bij de VVV verkrijgbaar. De wandeling door Wierden heeft behalve het werk van Fedor van Kregten nog meer in petto aan dorpse geschiedenis, aangename sfeer en uitnodigende verpozing.

Fietsers en automobilisten kunnen ook naar Notter, waar Fedor van Kregten meer dan twintig jaar woonde en waar hij nadien vaak terugkwam. Hij moet er honderden schilderijen hebben gemaakt van heide en weide, als landschapsschilder en als meester van de beesten.

Verder zijn er arrangementen voor langer verblijf in Wierden mogelijk gemaakt. Ook daarover via onderstaande knoppen meer informatie.